Най-малко 11 загинали и десетки ранени след въздушна атака в центъра на

...
Най-малко 11 загинали и десетки ранени след въздушна атака в центъра на
Коментари Харесай

14-годишни близначки загинаха при руски удари в Краматорск и Харков

Най-малко 11 загинали и десетки ранени след въздушна офанзива в центъра на украинския град. Краматорск. Сред жертвите  са и сестри-близначки на 14 години. При друга офанзива в Харковска област са загинали трима мъже. Кремъл продължава да твърди, че обект на нападенията са само военни цели. 

След учебно заведение 14-годишните близначки Анна и Юлия от Краматорск отиват на пицария и повече в никакъв случай не се връщат вкъщи. Двете сестри и минимум още едно дете се оказват измежду жертвите на следващата съветска офанзива. 

Украинските управляващи настояват, че са задържали съветски сътрудник, който евентуално е оказал помощ за организирането на нападението от миналата нощ. Атаката, при която бяха ударени ресторант и търговски обекти, не е първата срещу Краматорск. При ракетни удари миналия април починаха над 60 души, в това число деца.
На фона на избавителните интервенции в града – управляващите в Харков оповестиха за починали при различен съветски обстрел.

Междувременно от Кремъл разясниха, че атакуват единствено военни обекти. Депутат от партията на Владимир Путин отхвърли Русия да нападна цивилни.

 
Руската войска не нападна цивилен обекти. Знам, че съветска ракета е атакувала военна инфраструктура в Краматорск предходната нощ.
Евгений Попов, партия " Единна Русия "

А президентът Володимир Зеленски още веднъж даде обещание победа за Украйна в деня, в който страната отбелязва създаването на конституцията си. И осъди съветските удари.

 
Всяка такава демонстрация на гнет потвърждава още веднъж и още веднъж на нас и на целия свят, че Русия заслужава единствено едно поради всичко, което направи - проваляне и арбитражен съд, обективни и законни процеси против всички съветски убийци и терористи.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Лидерите на Литва и Полша изненадващо дойдоха в Киев за среща със Зеленски.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР